Thursday, October 27, 2011

LoVe tOo..

In the Name of Allah The Most Gracious Most Merciful...


awal2 pagi lg da buka lappy..(sb esok2 xleh wat camni da) huhu..

saya doakan semua baik, excellent dan semua tugas yang banyak dapat dilakukan dengan jayanya.. i know i don't have too much time, but i'll try to the best.. May Allah always on my right...






Ya Allah... thanks for this..

Wednesday, October 26, 2011

TodaY i Don'T FeeL liKe dOinG anYthiNG...

BismiLlahirahmanirrahim....
bangun2 pagi2 saya rasa syukur sgt. axtually telepas tahajjud lg.. hukhuk tapi sy bangun dgn senyum sebab saya mimpi yang menarik. Allah is what u think! Allah anugerahkan mimpi itu ketika subuh. dan saya terjaga utk subuh sebab mimpi tu berkait dengan solat. hurm..
then, apa yg saya alami sepanjang setengah hari ni, adalah CONFUSE!!!
bcoz, i do not know what's happening.. saya cuba mengelak, tapi ia semakin dekat, saya cuba lupakan, tapi ia semakin diingati, dan sy terus cuba dari mengotakan apa yg saya kata tapi ia terus berjaya dikotakan...hurrrmmm..

dengan statement2 tu sume, nampak sgt sy confuse... Ya Allah...

Monday, October 24, 2011

FeELinG sOmEThiNg

rasa sesuatu yang tidak terjangkau fikiran...dalam hati penuh dengan harapan agar apa yang sedang berlegar di hati n minda ku terjawab.. Ya Allah may i know what is happening??? i feel something but i do not know what, and i do not know why... hurmmmm...
May Allah show me the best way..

Sunday, October 23, 2011

wEekenD moRninG

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lg Maha Penyayang...

symptom : 1- demam/selesema di hari minggu
2- kerap rashes pada badan
3- tidur lena tapi otak tidak rest
4- tetiba rasa dada sakit dibahagian tengah
Symptom2 tersebut adalah tanda2 stress/tekanan..huhu.. ini berdasarkan kajian/anlisis sy pada diri sendiri..hahaha... 'apa yg di'stress'kan pun xtahu la. sb every plan goes smoothly as planned. hukhuk. Allah yang lebih memahami segalanya.. I just try to make the best for my life n Allah will help me to decide what best for me... what ever happen, hope Allah still hold my heart.. ameen..

Thursday, October 20, 2011

am I that young??? hukhuk

tgh2 berfikir.. tetiba teringat kisah ketika sy ke selayang yesterday.. there's one guy datang utk promote discount card hape tah.. then sy kate kan tanak la..sb last 3 week sy da suruh anak sedara sy settlekan pasal discount yg tak benar tu.. (xtualy sy tipu je cina tu pasal ank sedara.. malas nk layan.. haha)

by the way dia sempat tny " akak umo berapa dah?? " i ask him back "why?? why you need to know???" (hati agak xberminat nk jwb time tu) tapi tah mcm mane tah mulut baik je nk jwb, i said "i da nk 30 dah"... then dgn muka dia yg agak terkejut " ayo! betul ke akak da nk dkt 30 tahun? sy igt budak sekolah yg bwk kereta, akak macam umo 16 tahun.."

rasa macam nk gugur jantung... hukhukhuk.. muda sgt kah saya?? :(
pada orang laen mungkin cerita awet muda ni membuatkan keseronokan.. tapi sy... bukan nk kate tak suka nmpk awet muda.. tapi bila org expect terlalu muda.. sy takot.. patut la agak kerap kena thn masa ada road block. fizikal sy yg tak besar kot membuatkan sy nmpk muda.. alhamduliLlah.. tapi harap sy dpt la tmbah sikit berat badan....huhu..


alhamduliLlah

In The Name of Allah.. alhamduliLlah
"seronoknya tgk mama ngn abah baca Quran baru sama2 sambil dgr kt pen yg bole recite tu" (petikan sms dr my sister Nurfarizan)


AlhamduliLlah, semoga Allah sentiasa merahmati mama n abah and also all my family.
really2 rindu sgt.
actually abah baru saja beli Quran baru (as i said before) n now they're reciting together, study together. syukur sgt2.
may Allah always bless them..

Wednesday, October 19, 2011

realized

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang...

semalam my mama sent me sms.. she's really2 happy.. alhamduliLlah.. Allah Maha mendengar apa yang hambaNya. my mum said,
1- guru Quran dia dapat jadi 'tetamu Allah' SubhanaLlah.. AlhamduliLlah. insyaAllah khamis 20 oct akan berangkat ke Makkah terus.. Ya Allah, i'm always pray for my parents, family n myself. inshaAllah one day we'll be there..
2- Abah belikan Quran digital, n my mama was very surprised. huhu.. canggih n dapat lebih dekat dgn al-Quran.. 'that's what i mean'. alhamduliLlah.. Allah sgt pemurah.

n for me; i just got my new road tax' n just renew my insurance. huhu.. even its too expensive, but my 'niat' for MyB dapat diteruskan.. inshaAllah.. semoga Allah mempermudahkan segala urusan ke arah kebaikan...

Ya Allah please hold my heart... please don't let us go astray... astaghfiruLlah..


Sunday, October 16, 2011

sakit..

hukhuk..
sedang sakit satu badan.. tidak selesa..
semoga Allah memberi keampunan dengan sakit ni...

amin

qoute's for today..



Cantik Atau Tidak, Kenapa berbeza????

In The Name of Allah The Most Gracious Most Merciful
"Hai manusia, Sesungguhnya Kami ciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal. Sesungguhnga orang yang paling mulia di atara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertaksa antara kamu, Sesungguhnya Allah Maha mengetahui lagi Maha mengenal. Al-Hujurat : 13



kenapa Allah ciptakan kita berbeza? sebenarnya hanya untuk kita saling mengenali. tak kisah la lelaki atau perempuan, besar atau kecik, gemuk atau kurus, cantik atau buruk, semua tu Allah tak pandang pun. so kenapa perlu beriya-iya dari biasa2 nak jadi cantik? dari gemuk nak kurus? dari kurus keding nak gemuk? dan sampaikan ada dari 'perempuan nak jadi lelaki and lelaki nak jd perempuan' nauzubiLlah..
memang tak salah untuk kita nampak lebih cantik dan menarik. tapi biar la kena dengan kehendak Allah, kadang2 nak bergaya tak kena tempat, hak Allah kita tak tunaikan,(i mean bertudung, solat, jaga hak snd, agama, hak ibubapa n so on) kita nak Allah jadikan kita menarik. since kita tak tunaikan hak Allah, rase2 Allah nak bg ke kt kita jugak??? hurm.. nak mudah camnilaaa... "ade ke orang yang nak bagi kita makanan dengan senang2 je tanpa kita bayar (dlm dunia skg la)?? kecuali hari jumaat kt masjid (tu pun kdg2 je..hehe)"

actually ikutkan ayat Quran kat atas, Allah tak pandang pun kecantikan, keelokann yang ada pada hambaNya. Allah kata 'yang paling mulia adalah orang yang paling bertakwa'. So, cantik ke kita, buruk ke kita, kurus ke kita, gemuk ke kita, lelaki atau perempuan, tak perlu nak persoal, Teruskan berusaha untuk mencapai TAKWA kepada Allah, sebab Allah hanya pilih hati orang yang bertakwa bukan rupa paras yang menarik. *Bilal bin Rabah kulit hitam je tp masuk syurga* :-)

Kurangkan MELAWA Tingkatkan TAKWA... ^_^

Wallahua'lam....

*xtually aku pun nak cantik, tapi malu nak mintak sb mmg xlayak* ;p

BoOk FaiR

In the Name of Allah, The Most Gracious, Most Merciful...
Thanks Allah, giving me chances for me to enjoy my day.. actually its Yours. i just borrow it from You.. alhamduliLlah..

satu hari, sibuk dari pagi smp malam. actually this is the time for me to rest, but rase nak share something. ^-^.. penat sgt hari ni.. awal2 pagi g kerja ' hurm, oleh sebab semalam lupa nk susun kerusi, so early in the morning sorang2 je g ofis utk susun kerusi meja utk latihan.. huhu. but the strength was given by Allah.. alhamduliLlah. settle sume, then lupa bawak duit nk bayau catering tghari, dalam tenang... balik umah utk amik... then alhamduliLlah program ok. habis je keje... g basuh kete..actually nak basuh snd tp mcm xmampu sebab amatlah kotornya.. hehe. pastu baru balik umah sewa jap, basuh baju, mandi n solat, settle pegi plak ke Jalan A sb nk be together nk g Tmn Cemerlang (makan laksa) hehe.. ptg tadi plak, kami ke BOOKFAIR ' BIGBAD WOLF BOOK'
TERBAIK !!!! nak gile tgk buku macam2 n murah2.. huhu..tp xdpt beli byk sb masa xcukup...
huhuu..i've bought 3 books, self help.huhu.. inshaAllah akan dihabiskan baca sume.


.... ngantuk sgt da nie.. nextime la cite huhu

Saturday, October 15, 2011

have it.

Berdoalah, kamu tidak akan rasa sunyi dan keletihan




Thursday, October 13, 2011

Too Much..











i want to disappear!!!! may i go?

Wednesday, October 12, 2011

Don’t Let Me Fall..

Underneath the moon, Underneath the stars Heres a little heart for you Up above the world, Up above it all Heres a hand to hold on to But if I should break, If I should fall away What am I to do? I need someone to take, A little of the weight Or I’ll fall through You’re just the one That I’ve been waiting for I’ll give you All that I have To give and more But don’t let me fall Take a little time, Walk a little line Got the balance right Give a little love, Gimme just enough So that I can hang on tight We will be alright, I’ll be by your side I wont let you down But I gotta know, No matter how things go That you will be alright You’re just the one That I’ve been waiting for I’ll give you all That I have To give and more But don’t let me fall Underneath the moon, Underneath the stars Heres a little heart for you Up above the world, Up above it all Heres a hand to hold on to Your just the one That I’ve been waiting for I’ll give you All that I have To give and more But don’t let me fall You’ll be the one That I’ll love forever more I’ll be here holding you High above it all But don’t let me fall
video

1,2,3,4 I lOvE YoU..

I'll always lovE..


video

ThrEe WorDs

video

tak sukanya menyayangi...

In The Name of Allah.. The Most Gracious Most Merciful..

aduh.. Ya Allah.. seksanya rasa menyayangi... susah utk lepaskan, susah utk berpisah.. Ya Allah, terima kasih kerana memberi daku sedikit kasihh sayangMU, ampunkan la hambaMu ini kerana menyalah guna perasaan yang Engkau kurniakan..
i dunno wat to do da nie... huhu.. YA ALLAH... kerana perasaanMu ini ampunkan daku..

Tuesday, October 11, 2011

Kerana Make-Up tak boleh solat.. :-(

In the Name of Allah, The Most Gracious Most Meciful...

terdengar satu soalan diajukan 'KO TAK SOLAT KE??'... jawapannya "alaa, aku MALAS NAK MAKE UP BALIK ARR"... DUSHHHH!!! macam nak gempa je rase.. amat terkilan rasa hati, kerana make dia tak nak solat.. dalam hati tertanya.. 'dia jahil agama ke?' hurm. tapi i'm just saying nothing, takut ada yang terkilan nanti. oleh kerana IMAN saya masih lemah, saya hanya menegur dalam hati.. Ya Allah bukakan la pintu hati mereka2 yang tidak mengenaliMU agar mereka sedar mereka adalah milikMU. sesungguhnya aku hanya hamba yang lemah... ameen.